Κοντά στα Βοτσαλάκια | Υπάρχουν πόλεις

Η Θεσσαλονίκη

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα είναι πολύ δημοφιλής τουριστικά. Περπατώντας κατά μήκος της παραλίας μπορείτε να απολαύσετε το Λευκό Πύργο, ενώ άλλα τουριστικά αξιοθέατα βρίσκονται πολύ κοντά.

Η πλατεία Αριστοτέλους, η πιο δημοφιλής πλατεία της Θεσσαλονίκης, περιβάλλεται από πολυτελή ξενοδοχεία και καταστήματα. Εάν ήρθατε στη Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο, ίσως το πιο βολικό πάρκινγκ που μπορείτε να βρείτε είναι στην ελκυστική πλατεία Ελευθερίας, δίπλα στον παραλιακό δρόμο. Ο Λευκός Πύργος, ένας πρώην βυζαντινός πύργος, προσφέρει την καλύτερη πανοραμική θέα στη Θεσσαλονίκη και εκεί διοργανώνεται έκθεση της ιστορίας της πόλης. Εδώ μπορείτε επίσης να μάθετε την προέλευση του ονόματος της πόλης.

Εάν αποφασίσετε να αφήσετε τη βόλτα με άμαξα κατά μήκος της παραλίας για την επόμενη φορά και να θέλετε να περιηγηθείτε βαθύτερα στην πόλη, μπορείτε να βρείτε ένα σωρό ελκυστικά μουσεία και ενδιαφέροντα μέρη. Οι ορθόδοξες εκκλησίες της Αγίας Σοφίας, της Παναγίας και του Αγίου Δημητρίου είναι οι σημαντικότερες θρησκευτικές δομές, ενώ το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πολεμικό Μουσείο, η Αρχαία Γαλέριος και το Βυζαντινό Κάστρο συμπληρώνουν το τουριστικό ενδιαφέρον της πόλης
Η Καβάλα

Η Καβάλα είναι μια άλλη σημαντική παράκτια πόλη στη βόρεια Ελλάδα, η οποία κυριαρχείται από ένα κάστρο στην κορυφή του λόφου στον πυρήνα της πόλης. Άλλα σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος της Καβάλας είναι οι Καμάρες, το υδραγωγείο και η πλατεία Μοχάμεντ Αλί. Η πλατεία διαθέτει άγαλμα του Τούρκου που γεννήθηκε στην Καβάλα και ήταν δημοφιλής ως ηγεμόνας και αγαπημένος από τους Έλληνες.

Στην περιοχή της Καβάλας υπάρχουν εξαιρετικές αρχαιολογικές και θρησκευτικές τοποθεσίες. Η αρχαία πόλη των Φιλίππων, εξαιρετικά διατηρημένη, παρέχει μια εικόνα για την καθημερινή ζωή που οδήγησε σε αυτήν την προοδευτική πόλη πριν από την καταστροφή ενός σεισμού. Σε μικρή απόσταση από τους Φιλίππους, ένα παρεκκλήσι και ένα ιερό σημαίνουν τον τόπο όπου βαφτίστηκε η πρώτη ευρωπαία χριστιανή, η Λυδία.

0 Comments

Write a Comment

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *